-
- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSporten.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVVoetbal.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOnrecht.TVWeer.TV
- Cultuur.TVKook.TVOranje.TVWoon.TV
- Formule1.TVLachen.TVPolitiek.TV
- Gamen.TVMensen.TVReis.TV
- Geloof.TVMode.TVSerie.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSpeelfilm.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpelletjes.TV
De Geknipte Gast - Alle afleveringen
Landelijk geniet zij bekendheid als Merel in de serie Oogappels, maar actrice Malou Gorter viert al jaren successen in het theater, films en series. Het afgelopen jaar schitterde zij in de bekroonde serie De Joodse Raad. In oktober gaat Malou weer het theater in met het stuk Branden. Al op jonge leeftijd wist Malou dat ze het podium op wilde. Ze vond hierin de ideale uitlaatklep voor de ongrijpbare gevoelens over de dood van haar vader, die overleed toen zij zeven jaar oud was.
Scenarioschrijver en acteur Martin van Waardenberg vertelt openhartig over zijn werk en leven. Het leven van Martin laat zich vertellen via een reeks van tragikomische verhalen en anekdotes. Hij kende een zeer onveilige jeugd, waarin hij en zijn alcoholistische en dominante vader Leo elkaar regelmatig de tent uitvochten, maar om wie hij ook verschrikkelijk hard kon lachen. Humor, drank en heibel: het bleek de rijke voedingsbodem voor zijn latere werk, waarin de geest van vader Leo altijd rondwaart. Toen Martin Van Waardenberg 24 jaar oud was, stapte zijn vader uit het leven.
Sara Kroos staat op het punt om na vier jaar afwezigheid weer het podium op te gaan. Voor haar laatste voorstelling 'Verte' ontving zij de Poelifinario voor het meest indrukwekkende programma van het jaar. De succesvolle cabaretier was naar eigen zeggen ziek en lag vier jaar lang op de bank. In die periode schreef ze het aangrijpende en persoonlijke boek 'Rood is ja', over het systeem van en na seksueel misbruik. Het boek is een openhartig en eerlijk verhaal over een behandeling die moest helpen het misbruik in haar jeugd te verwerken, maar leidde tot een nieuw misbruik, ditmaal door een therapeut.
Schaatsster Suzanne Schulting behoort al tien jaar tot de mondiale top met olympische- en wereldtitels. Maar Nederlands succesvolste shorttrackster ooit kende fysiek en mentaal zware jaren vol tegenslag. Aan de vooravond van een nieuw seizoen neemt ze op een bijzonder moment plaats bij Özcan in de kappersstoel. Net hersteld van een enkeloperatie heeft ze de eerste meters op het ijs weer gemaakt. Ze bruist van de energie: een nieuwe ploeg, een nieuwe uitdaging bij het langebaanschaatsen en de Winterspelen van Milaan in 2026 als stip op de horizon.
Succesvol schrijfster Roxane van Iperen kende een zeer onveilige jeugd. Ze groeide op in een omgeving waarin huiselijk geweld, verslavingen en geldtekorten aan de orde van de dag waren. Ze schreef er indringend over in haar laatste roman Dat beloof ik. Roxane vertelt over hoe deze jeugd haar heeft gevormd en over het gevecht dat ze voert zich hieraan te ontworstelen. Zeker nu de scheiding van haar jeugdliefde en de verhuizing uit 't Hooge Nest, het huis dat haar met het gelijknamige boek internationaal succes bezorgde, de gevoelens van onveiligheid doen terugkeren.
Het Limburgs meisje Connie Palmen dacht vroeger dat intelligentie bij haar broers hoorde. Ze groeide op in een tijd dat gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen nog niet vanzelfsprekend was. Lang heeft ze zich ook gedragen als een man. Ze leidde een volgens haarzelf 'mannelijk leven', waardoor ze ook besloot dat kinderen voor haar als schrijver niet waren weggelegd. Inmiddels omarmt ze ook haar vrouwelijkheid en heeft ze inmiddels ook geleerd vriendinnen te maken.
Nico Dijkshoorn brak op zijn veertigste door als huisdichter van De Wereld Draait Door. Schrijven en voorlezen is wat hij het allerliefste doet. Hij groeide op in een arbeidersgezin, waar alles draaide om honkbal en zijn vader. Er was dus geen ruimte voor literatuur of voor Nico. Nico dacht altijd dat zijn vader zijn beste vriend was, totdat zijn vader alzheimer kreeg. Ineens zag Nico hoe zijn vader werkelijk was en dus besloot hij om het zelf heel anders te gaan doen.
Zeynep Dag droomde er als klein meisje al van schoenenontwerpster te worden. Ondanks de tegenslagen tijdens haar jeugd werd ze dat ook. Ze richtte het succesvolle bedrijf Alzúarr op. Ook al werd het een succes, toch verkocht ze het vorig jaar. Nu wil ze voor anderen een rolmodel zijn.
Peter Koelewijn brak zelf door met hits als Kom van dat dak af en Marijke, maar daarnaast schreef hij heel veel liedjes voor andere artiesten. Zijn liefde voor rock-'n-roll erfde hij van Amerikaanse soldaten die na de oorlog in Eindhoven waren gelegerd. Hoewel iedereen de artiest kent als Peter Koelewijn, had hij eigenlijk liever de naam gedragen die hem bij zijn geboorte werd gegeven.
Actrice Melody Klaver speelt op dit moment de hoofdrol in de succesvolle tv-serie Zussen. Net als in de serie heeft Melody ook twee zussen. Maar in tegenstelling tot in de serie is Melody de jongste, waardoor ze een beetje het buitenbeentje is van het gezin. Het gezin dat vrij hecht is, totdat er twee verschrikkelijke gebeurtenissen plaatsvinden waardoor het een tijd duurt voordat ze elkaar weer vinden.
Het Limburgse meisje Connie Palmen dacht vroeger altijd dat ze minder was dan haar broers. Ze groeide op in een tijd dat gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen nog niet vanzelfsprekend was. Ze leidde een volgens haarzelf 'mannelijk leven', waardoor ze besloot dat kinderen voor haar als schrijver niet waren weggelegd. Inmiddels omarmt ze ook haar vrouwelijkheid en heeft ze geleerd vriendinnen te maken.
Actrice Toprak Yalçiner kwam als kleuter met haar moeder en haar zeven jaar oudere zus vanuit Turkije naar Nederland, waar haar vader inmiddels al een eigen bestaan had opgebouwd. Haar moeder voedde uiteindelijk de twee zussen op. Toprak dacht daardoor altijd dat ze ook alleenstaande moeder zou worden, totdat ze haar huidige vriend ontmoette en hij haar weer in de liefde liet geloven.
Schrijver Tommy Wieringa (Nirwana, Joe Speedboot, De Heilige Rita) is opgegroeid op Aruba. Lange tijd voelde hij zich niet thuis in Nederland, totdat hij besloot dat terugkijken geen zin heeft en hij een manier vond om van Nederland te gaan houden.
Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.
Ben Cramer (77) is nog steeds actief als zanger op feesten en partijen. Hij werd bekend door zijn hits Zai Zai Zai en De Clown. Ook speelde hij 425 keer de hoofdrol in The Phantom Of The Opera. Ben zingt al als jonge jongen. Hij toerde de wereld rond langs allerlei songfestivals, waarmee hij ook prijzen won. Hij vertelt over een Japanse vrouw die veel indruk op hem maakte. Hij ontmoette haar op een van deze reizen. Ook vertelt hij dat hij een ICD-draagt, een geïmplanteerd apparaatje dat hem kan redden bij een hartstilstand.
Meral Polat speelt in de hitserie De luizenmoeder, heeft haar eigen muzikale trio waarmee ze optreedt en stond op het toneel met haar solovoorstelling En ze maakte een kind. De veelzijdige Meral Polat vertelt over het moederschap, haar overleden vader en haar Turks-Koerdische achtergrond.
Fernando Halman is al twintig jaar presentator bij radiostation FunX, heeft inmiddels een eigen onlineplatform en componeert muziek. Fernando vertelt hoe hij zijn grote bewijsdrang wijt aan de afwezigheid van zijn vader tijdens zijn jeugd.
Roxane Knetemann was een verdienstelijke profwielrenner en is tegenwoordig wielrenanalist. De passie voor fietsen heeft Roxane niet van een vreemde. Haar vader Gerrie Knetemann was wereldkampioen wielrennen in 1978. Hij overleed op 53-jarige leeftijd tijdens een fietsritje aan een longembolie. Zijn dood had grote impact op het leven van Roxane, die er tot de dag van vandaag nog de gevolgen van ondervindt.
Waldemar Torenstra verhuisde in zijn jeugd zo vaak, dat hij weinig vrienden kon maken. Zijn vader bepaalde wanneer het gezin weer naar een andere plaats of zelfs een ander land ging. Waldemar vertelt hoe dit vaak tot onvrede leidde bij de andere gezinsleden. Daarnaast licht hij toe dat nu zijn vader alzheimer heeft hun onderlinge band positief is veranderd.
Acteur Daniël Boissevain vertelt over zijn boek Het Magische Kind. Het boek vertelt het verhaal van zijn turbulente jeugd op Ruigoord, een dorp dat wordt gekenmerkt door zijn creativiteit en vrijheid, maar waar tegelijkertijd voor een gevoelig kind als Daniël geen ruimte was om echt kind te zijn.
Anita Witzier is al meer dan dertig jaar een tv-icoon. Opgegroeid in een klein dorp in de Alblasserwaard als de dochter van de begrafenisondernemer had ze nooit gedacht carrière te maken bij de televisie. Anita vertelt over haar jeugd en haar ouders, haar groot verantwoordelijkheidsgevoel en haar schuldgevoel nadat ze erachter komt dat haar dochter aan een eetstoornis lijdt.
Theaterjournalist Jacques d' Ancona werd in de jaren 80 bekend door zijn rol als kritisch, maar rechtvaardig jurylid van de Soundmixshow. Lange tijd had Jacques een laag zelfbeeld. Dit beeld veranderde toen hij op zijn 18e scheidsrechter werd, een functie waar je overwicht voor moet hebben. Op zijn 30e erkende hij op mannen te vallen. Hij kon toen voor het eerst zichzelf zijn. Jacques vertelt over zijn jeugd en zijn ondergedoken Joodse vader en dat hij zijn liefde voor literatuur meegekregen heeft van zijn moeder die hem continu voorlas toen hij als jong kind in het ziekenhuis lag, vechtend voor zijn leven.
Advocaat Peter Schouten is pas op zijn 46e rechten gaan studeren, na een carrière als zakenman. Tot op de dag van vandaag heeft hij daar geen spijt van, ook al wordt hij beveiligd omdat hij op de dodenlijst van criminelen staat. Peter vertelt dat hij zijn grote rechtvaardigheidsgevoel van zijn moeder heeft en dat hij een polyamoureus leven met drie verschillende vrouwen leidt.
Na het behalen van de Willemsorde zijn het onstuimige jaren geweest voor militair Marco Kroon. Jaren waarin hij werd veroordeeld voor het hebben van stroomwapens en hij vastzat voor het geven van een kopstoot. Door alle negatieve media-aandacht liep zijn gezin een grote deuk op. Zijn kinderen werden gepest vanwege de daden van hun vader. Marco vertelt wat dat met hem deed en hij vertelt over zijn posttraumatische stressstoornis (PTSS), de oorzaak van veel van zijn gedrag. Inmiddels is zijn leven verfilmd. De film De Vuurlinie trekt op dit moment een recordaantal bezoekers.
De grande dame van de Nederlandse film en televisie Olga Zuiderhoek staat de hele maand december weer met haar solovoorstelling in het theater. Als klein meisje wist Olga al dat ze op de planken wilde staan, ondanks haar verlegenheid. Ze vertelt over haar zelfbeeld, haar bijzondere ouders en de rijkdom van een grote liefde, ook al is die er niet meer.
Als jonge actrice timmert Frieda Barnhard behoorlijk aan de weg. Ze speelt de hardwerkende en eenzame verloskundige Tina in de tv-serie Dag & Nacht en sleepte de hoofdrol in de wacht voor de jeugdfilm Kiddo, die een Gouden Kalf won. De weg naar het succes ging niet zonder hobbels. Op de toneelschool vonden ze haar raar en waren de docenten vrij intimiderend. Toch was het wel de weg die ze al als jong Brabants meisje wilde bewandelen en die haar gelukkig maakt.