-
- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSporten.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVVoetbal.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOnrecht.TVWeer.TV
- Cultuur.TVKook.TVOranje.TVWoon.TV
- Formule1.TVLachen.TVPolitiek.TV
- Gamen.TVMensen.TVReis.TV
- Geloof.TVMode.TVSerie.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSpeelfilm.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpelletjes.TV
Tijd voor Max - Alle afleveringen
Daan Schuurmans is te zien in de nieuwe film Het Boek van alle Dingen, die een strenggelovig gezin in de jaren 60 van de vorige eeuw volgt. * Anouk Glaudemans organiseert een bakwokshop voor mensen die dankzij De Zonnebloem op pad kunnen. * Ted van Essen praat over de Week van het Donorgesprek. * Lara Santos werkt met dak- en thuislozen en slaat alarm: steeds meer vrouwen en kinderen raken namelijk dakloos. * An Gaiser, non-verbaal profiler en investigative interviewer, analyseert de non-verbale communicatie van premier Schoof tijdens een debat in de Tweede Kamer. * Twee R&B-groepen uit de jaren 90 gaan samen het theater in: Re-Play & Roméo.
Sara Kroos is na vier jaar afwezigheid terug met een nieuwe theatershow. * In de reizende tentoonstelling Samen Onbeperkt Vooruit laten geportretteerden zien hoe belangrijk het is dat iedereen onbeperkt mee kan doen in de maatschappij. Een van die geportretteerden is Clifford Thomas. * De langverwachte memoires van Lisa Marie Presley liggen in de boekwinkel. Lammert de Bruin mocht het boek als een van de eerste lezen en deelt zijn eerste bevindingen met ons. * De vier beste Elvis Tribute Artists van over de hele wereld komen naar Nederland toe voor een theatershow. Een van die vier artiesten, Ciaran Houlihan, treedt op.
Het is de Week van de Toegankelijkheid, een landelijk initiatief van 230 organisaties voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Met als doel mensen met een beperking volwaardig deel te laten nemen aan de samenleving. En dat is belangrijk, want 1 op de 13 Nederlanders heeft een lichamelijke beperking en het is niet best gesteld met de toegankelijkheid in Nederland. Ook wij besteden hier deze hele week aandacht aan, samen met Nationale Vereniging de Zonnebloem. Te gast zijn onder anderen ambassadeurs John de Bever, zijn man Kees Stevens en Corry Konings.
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
Francis van Broekhuizen is te zien in de familieopera Piratenkoningin. Ze vertelt erover samen met regisseur Daniël van Klaveren. * Kees Kist en Foppe de Haan doen mee aan het landelijke Walking Footballtoernooi. Het doel van het toernooi? Eenzaamheid onder de ouderen tegengaan. * Suzanne Laszlo is directeur van Unicef en net terug uit Soedan, waar het alles behalve veilig is door meerdere conflicten in het land. * Robèrt van Beckhoven maakt een bijzonder gebakje in onze keuken voor Francis van Boekuizen. * Wat is de succesformule van het programma Vroege Vogels? We bespreken het met de presentator van het programma, Menno Bentveld.
Fotograaf-journalist Jasper Doest is veelvuldig terug te zien met zijn foto's en verhalen in het magazine Het geheim van langer leven. Want wat is het geheim om langer te leven? * Wim Daniëls heeft dit jaar het Nationale Voorleeslunchverhaal geschreven. Waarom is het zo belangrijk om te blijven voorlezen, ook aan ouderen? * Edsilia Rombley vertelt over de lancering van de eerste Muziekspeelplaats, waarbij het doel is om muziek voor iedereen toegankelijk te maken. * Wolter Kroes viert zijn 35-jarig jubileum. Dat doet hij niet alleen met een nieuw te verschijnen album, maar ook met een optreden bij ons.
Joop van den Ende en Jet de Nijs mogen bij ons bekend komen maken wie de rol van Rob de Nijs op zich zal nemen in de musical Malle Babbe. * Ton Koopman wordt 80 jaar. Hij komt dat bij ons vieren. * Anne Steenhoff schrok als juf van het lage leesniveau in haar klas. Ze besloot hier iets aan te gaan doen en schreef over haar ervaringen het boek Een lui letterland.
Anna Gimbrère is opnieuw ambassadeur van het Weekend van de Wetenschap. Ze vindt het namelijk geweldig om kinderen voor de wetenschap en de ruimte te enthousiasmeren. * Kees Boonman analyseert de eerste dag van Mark Rutte als secretaris-generaal van de NAVO. * Katinka Polderman over haar nieuwe boek Het meisje, de walvis, de schildpad en de axolotl. * Sander Zwiep geeft het startschot voor de Klassieke Top 400, waarvoor de stembussen inmiddels geopend zijn.
Duco Bauwens en Edwin van den Dungen hebben samen een boek geschreven. Doel van het boek: Tips en tricks voor een lang en fit leven. * Fernande van Tets geeft een update over het conflict tussen Israël en Libanon. * In de vierdelige serie Nederland, Waterland, Vogelland neemt Arjan Dwarshuis ons mee op vogelsafari door het hele land. * De cast van Onze Jordaan treedt op.
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
Oos Kesbeke, beter bekend als de Augurkenkoning, doet mee aan Stoptober, de actiemaand om te stoppen met roken. * Hoe zag het leven in de 16e en 17e eeuw eruit? Vooral schilderijen geven ons daar een beeld van. Maar hoe betrouwbaar is dat beeld? Jörgen Tjon onderzoekt dit in het nieuwe programma Hollandse Meesters Herzien. * In het kader van De Week tegen Eenzaamheid vond het jaarlijkse festival Oma's Soep plaats. Max Kranendijk, Martijn Canters, Oma Boema en Roos Post vertellen waarom het belangrijk is om aandacht te vragen voor eenzame ouderen. * Leo Alkemade treedt op met een lied over zijn liefde voor wielrennen.
Correspondent Sjoerd den Daas verruilt na tien jaar in China gewoond te hebben het land voor de VS. * Margôt Ros liep jaren terug hersenletsel op maar humor en liefde trokken haar er doorheen. Nu reist ze het land door met haar solovoorstelling Brabantse nachten zijn lang. * Robèrt van Beckhoven staat in de keuken en gaat een Chinese lekkernij maken. * Dennis van Aarssen treedt op.
Cees van Ede was veertien jaar toen hij de Franse Isabelle Gall ontmoette op het strand in Bretagne. Voor beiden is het hun eerste, onbeholpen kennismaking met de liefde, gedoemd om te mislukken, maar niettemin uniek en onvergetelijk. Zo onvergetelijk zelfs dat Cees er nu een boek over heeft geschreven. * De kinderpostzegels bestaan 100 jaar. Met Sophie Vriends en Wil Verbeek blikken we terug. * Het is de Bewuste Visweek en dus maakt Bart van Olphen een recept met vis in de keuken. * Simon Keizer treedt op.
Waar zit de kracht van ouder worden in? Daphne Deckers heeft er een boek over geschreven en komt erover vertellen.* Waar hebben we het precies over als we het over rust, reinheid en regelmaat hebben? Wilma de Rek laat zien hoe we in deze hectische tijd gezonder en aangenamer kunnen leven. * Jolijn Henneman en Timo Tembuyser zijn te zien in de voorstelling The Last Five Years, een liefdesverhaal waarin snel duidelijk wordt dat het geen goed einde heeft. * De eerste verzekeraar heeft de zorgpremie voor volgend jaar bekendgemaakt. Ted van Essen schuift aan. * Suying Lai werkt bij Oxfam Novib en praat ons bij over de situatie in Libanon.
De 25-jarige Teun Toebes trekt zich het lot van dementerende oudere aan. Zo erg zelfs dat hij een zoektocht startte om dit lot te verbeteren. Daaruit ontstond de film Human Forever. Hij vertelt erover. * Sjoerd van Ramshorst presenteert ook komend seizoen weer Met het Mes op Tafel. We blikken vooruit met hem. * Het is de sterfdag van André Hazes. Met Martijn Fischer blikken we terug. * Janneke Vreugdenhil heeft het kookboek de Glutenvrije Bijbel geschreven.
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
Cathelijne Blok mocht alvast de tentoonstelling Dior: A New Look bekijken in het Kunstmuseum Den Haag. * Patrick Bolder geeft een update over de situatie in het Midden-Oosten. * Derk Jan Wooldrik staat in de keuken en maakt iets uit zijn eigen kookboek Café Marseille. * Natasja en René Froger presenteren het tv-programma Een Eigen Huis, het Gevecht om de Sleutel, waarin het doel is om een verwaarloosde villa op te knappen. * Sjors van der Panne en Cor Bakker hebben hun krachten gebundeld en gaan op tournee langs de theaters. Ze geven een voorproefje.
Het is de tweede dag van de Algemene Beschouwingen. Kees Boonman praat ons bij. * Liz Snoijink heeft een zware periode achter de rug, maar staat nu weer in het theater met een nieuwe voorstelling. * Marieke de Vries stopt na de Amerikaanse verkiezingen als correspondent van de Verenigde Staten. Over haar ervaringen heeft ze een boek geschreven. * Patty Brard, Esther Oosterbeek en Anita Heilker hebben leuk nieuws.
Kees Boonman geeft een analyse van de Algemene Beschouwingen. * Peter van Rodijnen neemt de kijker van de film De Wilde Noordzee mee in het leven onder water. * Luc de Bont kreeg de diagnose alzheimer. Dat zette het leven van hem en zijn vrouw Annet op z'n kop. Ze delen hun verhaal met ons. * Ernst Jansz gaat op tournee langs de Nederlandse theaters. Hij geeft een voorproefje door middel van een optreden.
Het is Prinsjesdag. Kees Boonman reageert op de plannen en Josine Droogendijk analyseert de outfits. Pia Dijkstra heeft zelf ook meerdere malen Prinsjesdag meegemaakt. Wat viel haar op? * Marieke Groen heeft een boek geschreven waarin ze antwoord geeft op de vraag hoe het is om te leven in armoede. * Bernd van den Bos en Leonie Meijer treden op met een medley om Prinsjesdag samen te vatten.
Kees Boonman blikt vooruit op Prinsjesdag. * Frank Verhallen heeft een biografie geschreven over Youp van 't Hek, nadat hij afscheid heeft genomen van de theaters. Ze schuiven beiden aan. * Roxeanne Hazes is een van de nieuwe teamcaptains bij het programma DNA Singers. Wat kunnen we van het nieuwe seizoen verwachten? * Renée van Wegberg en Suzan Seegers gaan samen het theater in. Ze geven een voorproefje door middel van een optreden.
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
Afke Boven kreeg de eer om de eerste paar uitzendingen van het Journaal in Makkelijke Taal te presenteren. We blikken met haar terug. * Kees Boonman analyseert de presentatie van het regeerprogramma van Kabinet Schoof 1. * Patrick Nugter ruilde zijn pannen en potten in voor een brandweerspuit, maar beide carrières leverden hem genoeg vuur op om een kookboek te schrijven: Brandstof. * Child of Destiny treedt op.
Peter van Uhm en Mart de Kruif hebben een boek geschreven waarin ze antwoord geven op de vraag hoe oorlog werkt. * Beppie Melissen speelt in de nieuwe familie-jeugdserie Escape from Albatros. Ze vertelt wat we van de serie kunnen verwachten. * Josine Droogendijk mocht de tentoonstelling 'Ja ik wil' in het Fries Museum alvast bezoeken. Een van de topstukken uit de tentoonstelling is de trouwjurk van koningin Máxima. * Treble, bekend van hun deelname aan het Eurovisie Songfestival 2006, treedt op. Ze waren bekend vanwege het zingen in een deels zelfverzonnen taal. Na vijftien jaar treden ze weer samen op.
Willem Post analyseert het debat tussen Harris en Trump. * André van Kats beleefde van dichtbij de missie van sprintster Ronéll Rosier om in de voetsporen te kunnen treden van haar beroemde moeder Nelli Cooman. Hij schreef er een boek over. * Ghislaine Plag maakt een speciaal radioprogramma rondom Prinsjesdag. Doel van het programma: een troonrede van het volk samenstellen. Ook Lorenzo Beeloo en Ricardo van der Veen schuiven aan. * The Dutch Tenors treden op.
Welmoed Sijtsma zoekt in de nieuwe serie Redding na de Ramp slachtoffers op van ongelukken, aanslagen, epidemieën en andere rampen die in ons collectieve geheugen gegrift staan. Ze vertelt erover, samen met Ton van Doorn. Hij werd slachtoffer van de legionella-uitbraak in 1999. * Nederland is op de vierde plek geëindigd in het medailleklassement van de Paralympische Spelen. Jetze Plat en Joël de Jong wonnen gouden medailles en blikken terug. * Yvonne Keuls en Harrie Jekkers vinden het hoog tijd voor een standbeeld voor Paul van Vliet. * Robèrt van Beckhoven staat in de keuken.
Karin Bloemen doet mee met het tv-programma Beste Zangers. Ze geeft een voorproefje door middel van een optreden. * Het reces is voorbij en dus is ook het politieke jaar weer begonnen. En er is direct genoeg te bespreken met Kees Boonman. * Steven en Jamie Kazàn zetten zich in voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Ze vertellen waarom het belangrijk is deze groep te ondersteunen. * Suzanne Swarts vertelt over de tentoonstelling van de Australische kunstenaar Ron Mueck die te zien is in Museum Voorlinden.
Speciale uitzending waarin we terugkijken op het leven van Peter R. de Vries en wat hij betekende voor Nederland. We bespreken de totstandkoming van het herdenkingsmonument. Te gast zijn burgemeester Femke Halsema, Anja Dubois en programmamaker/journalist en tevens goede vriend Kees van der Spek.
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
Het koninklijk gezin wordt tijdens de twee jaarlijkse persmomenten op de foto gezet. Dit keer voor hun eigen paleis: Huis ten Bosch. Josine Droogendijk was er ook bij aanwezig. * Gregory Sedoc praat ons bij over het EK Atletiek, dat van start is gegaan in Rome. * Robèrt van Beckhoven maakt een lekker toetje met asperges. * De tributeband The Analogues treedt op.
Het is 80 jaar geleden dat operatie D-Day van start ging. Philip Freriks neemt ons mee terug in de tijd. * Prinses Margarita mocht een bijzondere bokaal ontwerpen die tijdens de bekendmaking van de Witte Anjer 2024 wordt uitgereikt. * Het is de dag van de Europese Verkiezingen in Nederland. Marian Geling zet zich in om meer mensen met een verstandelijke beperking mee te laten werken bij de stembureaus en Bianca van Zanten deed vrijwilligerswerk in een van de vele stembureaus. * De cast van theatervoorstelling Harmonie komt bij ons optreden met een voorproefje uit die voorstelling.
Paul Rem is terug met een nieuw seizoen van Nederlandse Bouwkunst door de ogen van Paul Rem. Dit keer neemt hij de kijker mee door steden als Maastricht, Leiden en Hilversum. Hij vertelt wat we van het seizoen kunnen verwachten. * Het is de dag voor de Europese verkiezingen. Kees Boonman blikt vooruit. * Debbie de Jong, bekend van B&B Vol Liefde, deelt haar liefdesverhaal én haar lievelingsrecepten in haar eigen boek Debbie Lef, liefde en levenslust in haar Spaanse B&B. * Wesley Sneijder en Wesly Bronkhorst treden op met hun EK-lied Ik Ben Net Als Jij.
Yvette van Boven heeft haar beste Libelle-recepten gebundeld in een kookboek. Ze blikt terug op haar oudste en lekkerste recepten. * Met Barbara Barend blikken we vooruit op de drukke sportzomer die eraan komt. * Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling praat ons bij over de situatie in Sudan, waar een groot conflict speelt tussen het Sudanese leger en paramilitairen. * Nienke Latten en Vajèn van den Bosch zijn te zien in de musical Frozen die bijna in première gaat. Ze geven een voorproefje door middel van een optreden. * Ted van Essen over nieuwe inzichten bij behandeling van uitgezaaide huidkanker.
Britta Hosman beet zich drie jaar lang vast in de geschiedenis van de Goede Herder en Joke de Smit is een van de slachtoffers van de dwangarbeid. * Kees Boonman blikt vooruit op de aanstaande Europese verkiezingen. * In de twintig jaar dat Michiel Vos in de Verenigde Staten woont, heeft hij zich aangepast van een naïeve immigrant tot een burger die zijn geadopteerde vaderland een spiegel kan voorhouden. Hij schreef er het boek Vos in de VS over. * Shirma Rouse eert samen met een 50-koppig orkest verschillende soullegendes in verschillende openluchttheaters. Ze geeft bij ons een voorproefje.
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
Bettina Holwerda schrijft anekdotes die ze meemaakt in haar drukke, soms chaotische, leven op in haar boek Laat maar. * Het programma Op de Spoed geeft ons een bijzonder inkijkje in het Arnhemse Rijnstate Ziekenhuis, waar arts Gor Khatchikyan een paar weken meeloopt, met onder anderen arts in opleiding Simone Heijink. * De burgerbeweging Grootouders voor klimaat vraagt aandacht voor het klimaat en roept op om tijdens de Europese Parlementsverkiezingen groen te stemmen. Margriet Vroomans, ambassadeur van de burgerbeweging, vertelt over deze actie. * Robèrt van Beckhoven maakt een zoete lekkernij in de keuken. * De Zwolse band Hiigo treedt op.
Hoe is het om geen man maar ook geen vrouw te zijn? Dat beschrijft Lara Billie Rense in het boek Een zee van ruimte. * Op zondag naar school gaan? Op tien plekken in Nederland gaan wekelijks duizenden gemotiveerde kinderen naar de IMC Weekendschool om dingen te leren die in het gewone onderwijs niet aan bod komen. Heleen Terwijn richtte 25 jaar geleden deze school op. Ze neemt twee oud-leerlingen mee: Fadoua Abou en Virgil Tevreden. * We krijgen een voorproefje van The Best of Musicals: Gaia Aikman en Bernd van den Bos spelen iets uit de Lion King.
Juliette Verhoeven van Save the Children geeft een update over de situatie in Gaza. * Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft op dit moment 21 grandslamtitels op haar naam staan. Kan ze op Roland Garros de 22e titel binnenhalen? * Martijn Akkerman en Maite van Dijk vertellen over de jubileumtentoonstelling van 40 jaar Tussen Kunst en Kitsch, die te zien is in Kasteel Ruurlo. * Er wordt in het Concertgebouw in Amsterdam een concert georganiseerd met en voor Thomas Tol, ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van zijn hit Eleni.
Waarom werken er in de ouderenzorg zo weinig jonge mensen? Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan probeert dit te veranderen. Te gast: Enny van Arkel, oprichter van de stichting, en Dylan Dekker. * Femke Lobach werd als klant van de online bank Bunq slachtoffer van phising. Ze deelt haar verhaal. * Kees Boonman over de functie van minister-president. Wie is de beoogde kandidaat? * Op 7 juli 1974 werd in München de finale van het WK Voetbal gespeeld. Wim Rijsbergen was erbij als speler. Journalist Eddy van der Ley gaat iets bijzonders doen met dit 50-jarig jubileum. * Bart van Olphen schreef een nieuw kookboek: Vis van de BBQ.
In Nederland krijgt één op de 400 mensen ALS. Een meedogenloze ziekte, want er is geen behandeling mogelijk. Na de eerste symptomen overlijden mensen meestal binnen drie tot vijf jaar. Limore Noach van Stichting ALS Nederland vertelt over het belang van meer onderzoek. De moeder van Gerard Ekdom kreeg ALS op 51-jarige leeftijd. Leonard van den Berg van ALS Centrum Nederland doet onderzoek naar de erfelijkheid van de ziekte. Te gast: Rosalie en Isabelle van der Velde, Gerard Ekdom, Limore Noach, Leonard van den Berg, Sebastiaan en Chantal Kuiken en Jeroen Pasterkamp.
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
Mart Hoogkamer heeft een nieuwe single uitgebracht en treedt op. * De Jeugd van Tegenwoordig-zanger Freddy Tratlehner vertelt in zijn kinderboek Lekker Vies over bizarre proefavonturen voor alle soorten eters. * Bas Pieck van het Kansfonds praat ons bij over het programma in Zaanstad waarbij gezinnen in armoede iedere maand 150 euro extra krijgen, zonder voorwaarden. * De nationale tuintellingen gaan weer van start en Auke-Florian Hiemstra vertelt over het belang hiervan. * Arnold Vanderlyde, ambassadeur van het Ouderenfonds, organiseert een recordpoging met 65-plussers in het Olympisch Stadion in Amsterdam.
Vier jonge mensen beheren sinds kort 13 hectare grond en willen daar hun eigen voedselbos aanleggen. Wytze Walstra en Simon Verboom schuiven aan om daar meer over te vertellen. * Plastisch chirurg Johan Vehof is net terug uit Vietnam, waar hij medische hulp heeft verleend aan kinderen met een hazenlip. * In het tv-programma Over de Oceaan maken zes BN'ers in drie weken een overtocht over de Atlantische Oceaan. Deelneemster Caroline Tensen schuift aan. * Wibi Soerjadi treedt op. * Fons Hendriks schuift aan naar aanleiding van een groot RTL Nieuws-onderzoek rondom vapen.
Roy Donders is terug van weggeweest met een nieuwe realityserie en een biografie: Gewoon Royke. * Mirjam Kaijer en Mariette Reineke zetten zich met Voices for Women in om vrouwen met langdurige gezondheidsklachten te helpen, want zij krijgen vaak niet de juiste diagnose bij de huisarts. * De musical Sister Act komt na tien jaar weer terug naar Nederland. April Darby en Gerrie van der Klei zijn te zien in de musical en April treedt ook op. * In de Tweede Kamer werd gedebatteerd over het eindverslag van de informateurs. Politiek verslaggever Kees Boonman was in Den Haag en praat ons bij.
Anita Heuveling van Beek werkte jarenlang in een TBS-kliniek. Hoe dat was, schreef ze op in het boek Gekkenwerk. * Erik Dijkstra brengt een ode aan fotograaf Paul Blanca. * Esther Vergeer blikt vooruit op de Paralympische Spelen. * Robèrt van Beckhoven maakt een Frans streekgerecht in onze keuken.
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
Diederik Jekel is terug met een nieuw seizoen van Jekels Jacht. * Nynke de Jong is jurylid bij Op weg naar Het Lagerhuis, waarin de tien beste debaters en de drie grootste speechtalenten van Nederland met elkaar in debat gaan. * Robèrt van Beckhoven maakt vlammetjes. * Iris Frederix blikt vooruit op de finale-aflevering van Project Rembrandt. Ook de vier finalisten schuiven aan. * Jeangu Macrooy treedt op met zijn nieuwste single.
Peter en Sandra Masselink vroegen beroemde architecten een poppenhuis te ontwerpen voor beperkte kinderen. Inspiratiebron: het tragische overlijden van twee van hun kinderen. * Jack Plooij en Olav Mol staan samen in het theater met De Race Theatershow om hun Formule 1-passie met de fans te delen. Ze vertellen ons er alles over. * Bijzondere en alternatieve woonvormen worden steeds populairder: Wyke Potjer schreef een boek dat laat zien wat er allemaal mogelijk is op dit gebied.
Vanaf 16 mei is de nieuwe Nederlandse film Laatste Ronde, gebaseerd op het boek Ferrara van Bert Wagendorp, in de bioscoop. Bert Wagendorp is samen met Wilfried de Jong, een van hoofdrolspelers, te gast. * Politiek commentator Kees Boonman praat ons bij over D-Day in de formatie. * Willy van der Griendt komt naar aanleiding van haar boek Daten voor gevorderden. * Na het grote succes van From Southeast with Love in 2022 staat Het Concertgebouw Tweede Pinksterdag opnieuw in het teken van Amsterdam Zuidoost. Initiatiefnemer Oriville Breeveld vertelt erover. * Black Harmony en 30 leden van het koor van het conservatorium treden op.
Het koningspaar brengt een streekbezoek aan Groningen. Josine Droogendijk was erbij en vertelt hoe het was. * Lisa Wiersma en Thijs Hagendijk gaan de uitdaging aan om bestaande kunstwerken te reconstrueren in het nieuwe seizoen van Het geheim van de meester. * Boudewijn de Groot wordt 80 jaar én hij zit dit jaar 60 jaar in het vak. Om dat te vieren is hij samen met Peter Koelewijn en Nick Schilder te gast. Nick treedt op.
Lammert de Bruin weet meer over de moord op JFK: hij kocht een uitgebreid JFK-archief aan op een veilingsite van een Amerikaanse privédetective. We bespreken ook het laatste Songfestival-nieuws met hem. * Josse de Voogd trekt parallellen tussen het stemgedrag in het buitenland en in Nederland in de serie Aangehaakt in Europa. * Frans Bauer en zanger Kafke (Kevin Verhoeven) hebben een hit te pakken met het nummer Van Brabant Naar Bordeaux. Ze komen bij ons optreden met het nummer. * Noni Kooiman onthult de geheimen van de Surinaamse keuken in de nieuwe zesdelige serie Paramaribo pepers.
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
Leontien van Moorsel is komende zomer de ambassadeur van de start van de Tour de Femmes, die dit jaar in Rotterdam is. * Nadja Hüpscher en Renate Reijnders spelen in de voorstelling Moedermonologen, over het moederschap anno nu. Wat is de minder zonnige kant van het moederschap? * Robèrt van Beckhoven staat in de keuken om iets lekkers te maken voor Moederdag. * Getty Kaspers en Stefania geven een nabeschouwing van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival, maar blikken ook vooruit op de finale, die op 11 mei wordt georganiseerd. Stefania treedt ook op.
De kabinetsformatie zit in een cruciale week: gaat er een akkoord komen? Kees Boonman praat ons bij. * Nousjka Thomas maakte de documentaire Moederhart, waarin de onvoorwaardelijke liefde van de 92-jarige Tineke Sligting voor haar zwaargehandicapte zoon Job (59 jaar) in beeld wordt gebracht. * Kemal Rijken over de tweedelige serie Secrets of Prince Andrew, over het leven van de zoon van de Britse voormalig koningin Elizabeth. * Iris Hond lanceert een nieuw album. Om dat te vieren treedt ze bij ons op.
Leeuwarden maakt zich op voor een stampvolle Europaparty om Joost Klein samen naar de overwinning van het songfestival te juichen. Initiatiefnemer Sipke Jan Bousema vertelt wat we kunnen verwachten. * Documentairemaker Jessica Villerius maakte een serie over de complexiteit rondom verward gedrag. Ze schuift samen met psychiater Jeroen van Waarde aan. * Het Dick Bakker Orkest bestaat 50 jaar en viert dat met een nieuw album. Dick Bakker en biograaf Bas Tukker zijn te gast.
Auke-Florian Hiemstra blikt vooruit op de nieuwe serie van Planet Earth. * Jawad Es Soufi laat in de show Sloegie, in Ahoy, op een hilarische manier zien hoe verschillend de mensen in Nederland zijn. * Pia Douwes duikt in de rol van operadiva Maria Callas in de voorstelling Masterclass. * Michael Varekamp treedt op met de Louis Armstrong Celebration Band, als voorproefje op het Breda Jazz Festival. * Willem Vissers en Guus Peters brengen een nieuw boek over PSV uit.
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
Jandino Asporaat keert terug in het theater met zijn nieuwe show Therapie. Hij blikt vooruit. * Patrick Bolder praat ons bij over het steunpakket van 61 miljard dollar dat de Verenigde Staten heeft toegezegd aan Oekraïne. * Nico Koster vertelt over de expositie Van Appel tot Yoko, waarin thematisch alle facetten van zijn oeuvre voorbijkomen. * Jonathan Demoor en Gaia Aikman zijn te zien in de musical 40-45, waarin te zien is hoe een warm gezin in de Tweede Wereldoorlog uit elkaar scheurt. * Robèrt van Beckhoven staat in de keuken en maakt Bevrijdingssoep.
Als Maria van Lieshout in 2011 in het huis van haar overleden oma oorlogsdocumenten vindt, duikt zij in het verleden van haar grootouders. Tot haar grote verrassing ontdekt zij tal van oorlogshelden, waarop zij haar boek Het lied van de merel baseerde. * Voormalig proftennisster Elke Tiel schreef mee aan de Eurovisie Songfestival-inzending van Cyprus. Maakt de inzending kans? We bespreken het lied met haar. * De Brabantse popgroep Abel gaat weer op tour met hun nieuwe album. Om dat te vieren komen ze optreden.
Derk Bolt presenteert zijn laatste uitzending van Spoorloos. Het programma gaat door zonder de presentator. We blikken met hem terug. * Dido Michielsen spreekt op 4 mei, voorafgaand aan de Nationale Herdenking in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. * Het Circusstad Festival gaat van start in Rotterdam. Dirk Evers en Daniel Simu blikken vooruit en vertellen wat we kunnen verwachten. * Ted van Essen praat ons bij over de slaap- en kalmeringsmiddelen waar honderdduizenden Nederlanders aan verslaafd zijn. Wat zijn de gevaren? * Ammar heeft een vrolijk lied gemaakt over de Belastingdienst. Waarom dit een vrolijk lied is geworden, komt hij vertellen.
Tijd voor MAX staat in het teken van kinderen met een handicap op de armste plekken van de wereld. Te gast is programmamaker en presentator Eva Eikhout. Zij vertelt vaak met de nodige zelfspot over de hindernissen die zij doorstaat vanwege haar lichamelijke beperking en wil anderen daarmee inspireren. Voor het Liliane Fonds reist ze naar Indonesië, waar ze kinderen met een handicap ontmoet.
Paul de Leeuw staat in het theater met zijn voorstelling 60? We zien wel. Omroep MAX gaat deze voorstelling registreren. Met Gea Zandink blikken we vooruit. * Tim Overdiek schreef een boek over de dwangarbeid die in nazi-Duitsland plaatsvond. De vader van Tim was een van deze dwangarbeiders.
Feestelijke uitzending vanaf paleis Soestdijk. Te gast o.a. Janny van der Heijden, koningshuisdeskundige Josine Droogendijk, Berget Lewis en Evert ten Napel. Josine Droogendijk vertelt over het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Emmen. Ook oud-sportcommentator en verslaggever Evert ten Napel, geboren in Emmen, schuift aan. Berget Lewis en het Zo! Gospelchoir treden op en Heel Holland Bakt-finalist Tim staat in de keuken. Julius Minnaar, directeur van Wildlands Adventure Zoo Emmen, praat na over Koningsdag, waarbij hij een belangrijke speelde. En er is een optreden van de koning van de Drentse pop: Leon Moorman.
Hans Klok gaat een nieuwe theatertour maken langs de Nederlandse theaters. Hij blikt vooruit op wat we kunnen verwachten. * Kees Boonman blikt vooruit op de Europese verkiezingen. * Kitty Versluis, dochter van nieuwslezer Frits Thors, over een speciale 5 mei-aflevering van Nederland op Film. * Rob de Wijk legt in zijn nieuwe boek Het nieuwe IJzeren Gordijn uit hoe het kon gebeuren dat de Koude Oorlog terug is van weggeweest en wat we zouden moeten doen om het tij te keren. * Robèrt van Beckhoven staat in de keuken en maakt wat lekkers. * Julie Huard treedt op.
Antoinette Hertsenberg heeft zich gestort op het schrijven van kookboeken. Haar dochter Eva Koffeman motiveerde haar en nu verschijnt er een kookboek met alleen maar vegan recepten. * Sanne Langelaar en Mingus Dagelet spelen de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse romantische komedie Bed and Breakfast, dat zich afspeelt op het Groningse platteland. * Een drugscrimineel die openhartig vertelt over zijn leven komt niet zo vaak voor. Het lukte Vico Olling tóch: hij interviewde Janus van Wesenbeeck en schreef daarover een boek. * Lieke Lamb over de trend dat kleding tegenwoordig steeds vaker online wordt besteld. * Gino Vannelli treedt op.
Lone van Roosendaal en Renée van Wegberg blikken vooruit op de Musical Awards. * Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen, blikt vooruit op Koningsdag, waarop de koninklijke familie zijn stad zal bezoeken. * Tom en Jan van der Weerd vertellen over het boek PRIO 1, waarin mooie, inspirerende en heftige verhalen over het werken bij de brandweer beschreven staan. * Emy Demkes praat ons bij over de komst van de historische anti-wegkijkwet. * Octave Lissner treedt op.
Gibril Sankoh kwam als 17-jarige jongen in zijn eentje van Sierra Leone naar Nederland, als vluchteling. Hij brak uiteindelijk door als profvoetballer bij FC Groningen. Ferdi Delies schreef het hele verhaal op voor een nieuw boek. Gibril vertelt erover. * Jules van Hessen, Thorwald Jørgensen, Aidan Mikdad en Laetitia Gerards zijn te zien in het Maestro Jules Koningsdagconcert. Ze geven bij ons een voorproefje met een optreden.
André van Duin zit 60 jaar in het vak en dat wordt gevierd met zijn eigen boek, geschreven door Jan Vriend. Beiden zijn te gast. * Het tv-programma Het Blok keert na 13 jaar afwezigheid weer terug op de Nederlandse buis. Koppels worden hierin gevolgd om hun eigen bouwval compleet te renoveren. Sanne van der Galiën en Jessica Schouten-Massa doen mee aan het programma. Zij blikken vooruit. * Stichting Ambulance Wens vervulde tijdens de huldiging van KNVB Beker-winnaar Feyenoord een paar wensen. Kees Veldboer vertelt erover. * Tjindjara Metschendorp tourt door de theaters. Om dat te vieren treedt ze bij ons op.
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
Jette van der Meij speelt de hoofdrol in een nieuwe theatervoorstelling: het oorlogsdrama HannaH - De Belofte. * Het is de Dag tegen Pesten. Oud-burgemeester van Amsterdam Job Cohen en kinderburgemeester van Amsterdam Phileine willen kinderen aanmoedingen om meer voor elkaar op te komen. * Patrick van Veen vertelt over de komst van de nieuwe gorillaleider Banjoko die naar de Apenheul is verhuisd. * Het is weer aspergetijd en dus maakt Robèrt van Beckhoven in onze keuken een lekkernij met 'het witte goud'. * Birgit Schuurman treedt op met haar nieuwste single.
De winnaars van de World Press Photo 2024 worden bekendgemaakt. Curator Babette Warendorf praat ons bij. * Barbara Barend bespreekt het laatste sportnieuws. Zo brachten Frenkie de Jong en Ronald Koeman een bezoek aan het Amsterdamse Paleis op de Dam voor het eerste staatsbanket van prinses Amalia. * Liesbeth Staats probeert in de podcast Lang Zal Ze Leven een antwoord te vinden op de vraag hoe je het tweede deel van je leven leuk en slim doorkomt. * Wim Daniëls hoopt met zijn nieuwe boek Spreken in het openbaar anderen te helpen om zich over hun spreekangst heen te zetten. * Juliet zingt haar meest persoonlijke lied tot nu toe: Breelaan 110.
Josine Droogendijk praat ons bij over het staatsbezoek van het Spaanse koningspaar aan Nederland. * We bellen met Saskia Belleman over de inleidende zitting in de dubbele moordzaak in het Drentse Weiteveen. * Leo Blokhuis is te zien in zowel Popquiz Oranje als Blokhuizen Extra. Hij blikt vooruit. * Het is de Dag van de Kinderarmoede. Maaike Martens neemt de luisteraar mee in de wereld van kinderarmoede en hoe het is om op te groeien in armoedestress in de podcast Nooit een Kwartje? * Michal Citroen deed jarenlang onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog en verzamelde onderduikverhalen. Al haar bevindingen deelt ze in het boek Een adres.
Regisseur Mascha Halberstad komt met een nieuwe animatiefilm: Vos en Haas redden het bos. * In de podcast Zin van de Dag serveert filosoof Stine Jensen je dagelijks nieuwe inzichten aan de hand van één levenswijsheid. * Kees Boonman bespreekt de sfeer rond de formatietafel, nadat de gesprekken gisteren geschorst werden. * De 75 jaar dat Drukwerk-zanger Harry Slinger al op deze wereldbol rondloopt, zijn enorm bewogen geweest. Zijn leven is nu door Edwin Gitsels opgetekend in de biografie Je loog tegen mij. Drukwerk treedt op.
Goochelaar Michel van Zeist is fan van Tommy Cooper, die 40 jaar geleden overleed. Hij doet uiteraard ook een truc. * Cornald Maas vertelt over het nieuwe seizoen van Volle Zalen. * Hajia Zaki vertelt over de nalatenschap van kunstenaar Abdellah Zaki. Zo gaat er in Amsterdam een brug naar hem vernoemd worden. * Simone Walraven vertelt over de pareltjes op het Internationale Muziekdocumentaire Festival. * Amerikadeskundige Willem Post schuift aan om ons bij te praten over de situatie met Israël en Iran. Kunnen de Verenigde Staten verdere escalatie voorkomen?
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
Geraldine Kemper blikt vooruit op de finale van Big Brother. * Robèrt van Beckhoven maakt een heerlijke visragout in de keuken. * Simon Keizer heeft een nieuwe single uitgebracht en treedt ermee op. * Daan Schoonhoven en Paulien Bunskoek over de fotowedstrijd De Groene Camera. * Marjan Bovill traint een groep van renners die de Rotterdamse marathon gaan lopen. Ze vertelt hoe ze deze renners voorbereidt op deze marathon. Een van deze renners, Ferry Lupescu, schuift ook bij ons aan.
Carlo Boszhard en Boris Itzkovich Escobar vertellen over het vierde seizoen van Make Up Your Mind, waarbij ze alvast vooruitblikken op de laatste aflevering van het seizoen. * Carry Waalderbos schreef het boek Verborgen Verleden, waarin bekende Nederlanders op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis. * Het is Wereld Parkinson Dag. Wilma van de Berg is neurowetenschapper en expert op het gebied van parkinson in Nederland. * Nadia Rashid vertelt over het hoger beroep rond de zaak van haar ontvoerde dochter Insiya Hemani.
Tijd voor MAX staat in het teken van ernstige oogaandoeningen. Meer dan 300.000 Nederlanders zijn slechtziend of blind. Dat aantal stijgt explosief, terwijl het in de helft van de gevallen te voorkomen is. Onder anderen theatermaker en actrice Aysegül Karaca is te gast en de Sven Hammond Big Band treedt op. Oud-presentator van Nederland in Beweging Olga Commandeur weet wat het is om slecht te zien en doet in de uitzending een oproep voor meer onderzoek naar oogziektes.
Jan de Hoop heeft een digitale speurtocht gelanceerd. Wat we ons daar precies bij voor moeten stellen komt hij vertellen. * Het Leger des Heils opent in Zeist Sparrenheuvel de eerste herstellocatie voor veteranen. Locatiemanager Meinke Ehrhardt en veteraan Erik Schorer komen erover vertellen. * Aglaia Bouma bespreekt de kanshebbers voor de titel Insect van het Jaar. * Marinus Noordenbos is benoemd tot Ambassadeur in de Japanse eetcultuur. Samen met chef-kok Kuniyoshi Ohtawara, die in de keuken een Japanse specialiteit maakt, vertelt hij wat er zo bijzonder is aan de Japanse keuken. * The Celtic Tenors treden op.
Hans Schnitzler vertelt waarom we veel kunnen leren van het leven in de ouderwetse stamkroeg. * Janny van der Heijden heeft een leuk nieuwtje. * In Den Bosch gaat de theatrale live-fotoexpositie Meer dan duizend woorden in première. De tentoonstelling is gemaakt door Ahmet Polat en Rashif El Kaoui en Ahmet komt erover vertellen. * Steffen Morrison treedt op.
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
50 jaar geleden won de Zweedse popgroep ABBA het Eurovisiesongfestival met Waterloo. Om dat te vieren is de cast van de musical Mamma Mia! te gast, inclusief producent Hans Cornelissen. * Margriet Brandsma heeft alvast mogen kijken naar de 2Doc over Angela Merkel. In de periode dat Merkel voor het eerst bondskanselier in Duitsland werd, was Margriet daar correspondent voor de NOS. * Robèrt van Beckhoven maakt Zweedse hapjes. * Filemon Wesselink blikt vooruit op Parijs-Roubaix 2024. * Dorine Schenk beschrijft in haar boek hoe natuurkundigen op zoek gaan naar 'donkere materie': een onbekend en onzichtbaar goedje dat zich in de ruimte bevindt.
Joop van den Ende brengt een eerbetoon aan Rob de Nijs met de nieuwe musical Malle Babbe. Hij komt erover vertellen samen met de vrouw van Rob: Jet de Nijs. * Lynn van de Vorst heeft een kookboek gemaakt en geeft ons een voorproefje: ze gaat een van de gerechten uit het boek maken in onze keuken. * De Keukenhof opent dit voorjaar haar deuren weer en dit jaar valt er een jubileum te vieren: het bloemenpark bestaat 75 jaar. Speciaal vanwege die gelegenheid heeft Huub Stapel een documentaire gemaakt.
Hoe weten punkmuzikanten de maatschappij al vijftig jaar te beïnvloeden? Rens Dietz weet het. * Arjan Dwarshuis vertelt over de BinnesteBuiten-special Nederland, Waterland, Vogelland, waarin meer dan honderd unieke vogelsoorten voorbijkomen. * Ted van Essen vertelt over het medicijntekort in Nederland. * Sinds de inpoldering van de Noordoostpolder is het eiland Schokland niet meer bewoond geweest, maar de band die de Schokkers met het verdwenen eiland hebben is er niet minder om. Over die band gaat het nieuwe boek van Eva Vriend. * De dramaserie Zussen gaat van start. Fockeline Ouwerkerk en Olga Zuiderhoek hebben allebei een rol in die serie.
Wat is de rol van geld in onze samenleving? Cartograaf Carlijn Kingma maakte een kunstwerk over dit thema, waarbij het creatieproces gefilmd werd door Ariane Greep voor de documentaire De Wereld van Carlijn. * Rick Paul van Mulligen en René van Bakel hebben samen met Nina de la Croix twee kinderen. Over hun co-ouderschap maakten ze niet alleen een podcast, maar is er nu ook een boek verschenen. Rick Paul vertelt erover. * Michelle David & The True Tones treden op.
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
Nergens ter wereld is wielrennen zo verbonden met de geschiedenis als in België. Flip van Doorn schreef er een boek over: De Ronde van België. * Jeroen van Veen verloor zijn zoon door een hersentumor. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum besloot hij om een jaar lang iedere dag te gaan hardlopen. * Op 30 maart 1924 zond de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek via een telefoonverbinding voor het allereerst een concert van het Concertgebouworkest uit op de radio. Dit jubileum wordt gevierd met een live-uitzending gepresenteerd door Selma van Dijk. * Robèrt van Beckhoven maakt iets voor Pasen. * The Kik treedt op.
Abbie Vandivere en Jolijn Schilder vertellen over het onderzoek en de restauratie van het schilderij De Stier van Paulus Potter, dat live te volgen gaat zijn in het Mauritshuis. * Bastiaan Ragas over de echte betekenis van Witte Donderdag. * Er is een manier gevonden om bij muizen veroudering tegen te gaan. Andrea Maier vertelt of dit toepasbaar zou kunnen zijn op mensen. * Jerzy Soetekouw geeft tips hoe je uit de schulden kunt komen. * Roos Schlikker en Malou Holshuijsen interviewen in hun podcast Dit komt nooit meer goed mensen die dit daadwerkelijk dachten. Er verschijnt een boek over de momenten dat Roos en Malou dit zelf hebben ervaren.
Hoe gaat een mens van waarneming naar aanname en weer terug? Dat onderzoekt Hans Aarsman in zijn nieuwe theaterstuk. * Ruim vier miljoen mensen in Nederland hebben een hersenaandoening. Mark Smit pleit voor een andere kijk op dementie die meer gericht is op de mens in plaats van op de patiënt. * Met Pasen treedt het Ukraine Liberty Orchestra op in het Twentse stadje Ootmarsum, onder leiding van Jeroen Weierink. Ze geven een voorproefje. * Baukje van den Heuvel vertelt waarom het zo belangrijk is om fitter aan een operatie te beginnen. * Mátyás Bittenbinder slaat met elf andere bekende Nederlanders op de vlucht in Hunted Into the Wild VIPS.
In The Passion speelt Matteo van der Grijn dit jaar Petrus en William Spaaij kruipt in de rol van Jezus. Ze blikken vooruit. * Joep Schreurder blikt vooruit op de oefeninterland Duitsland-Nederland. * Annick Boer en Renée de Gruijl spelen in de nieuwe musical Ver van je bed, waarin alle uitdagingen van deze tijd de revue passeren. De vraag die daarbij steeds terugkeert: hoe ga je daar als gezin mee om? * Op reis gaan: in reisgidsen lijkt alles te mooi om waar te zijn, maar in realiteit is er altijd wel iets wat niet goed gaat op reis. Peter Sterk schreef een boek over alle dingen die tijdens zijn reizen zijn misgegaan: Don't Go There.
Waarom schieten we bij het woord racisme zo snel in de kramp? Hoe voer je hierover een gesprek? In de nieuwe serie Uit de kramp zoekt Sosha Duysker dit uit. * Kees Boonman praat ons bij over de formatiebesprekingen. * Filemon Wesselink en Lammert Kamphuis staan in de theaters met Sport kijken voor een weergaloos leven. Ze schuiven aan om hier meer over te vertellen. * Patrick Bolder praat ons bij naar aanleiding van de aanslag in Moskou, die door IS is opgeëist als terroristische daad. * Douwe Bob heeft zijn zesde studio album uitgebracht. Om dat te vieren treedt hij bij ons op.
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
Het is Wereldwaterdag om aandacht te vragen voor de schaarste van drinkwater. Wilco van Rooijen zal als roeier met Team Ocean twee ambitieuze roei-expedities ondernemen. * Diana Kuip blikt vooruit op de Ronde van Catalonië en op de oefeninterland Nederland-Schotland. * Robèrt van Beckhoven staat in de keuken en gaat aan de slag met boterhammen. Wat voor culinaire twist weet hij daaraan te geven? * Hannco Bakker vertelt over de schelpenteldag. * Bouke & The ElvisMatters Band zijn te zien in een eigen muziekspecial. Ze geven alvast een voorproefje met een verpletterend optreden.
Lisa Wade is de presentator van My First Smartphone Festival, een festival dat zich richt op het omgaan met een smartphone. Want we doen er tegenwoordig alles op. * Gerard van Maasakkers viert zijn 75e verjaardag met een heel jaar lang touren met zijn theatershow. Hij komt bij ons optreden. * Bram Vermeulen onderzocht voor het programma Frontlinie het land Azerbaijan. Waarom is het belangrijk om dit land uit te lichten? * Erik Westenberg schreef een boek over het verliezen van zijn zoon, die tijdens zijn opleiding tot piloot verongelukte tijdens een vliegtuigcrash. Ook Eriks vrouw Petra Westenberg schuift aan.
Prinses Juliana overleed 20 jaar geleden. Josine Droogendijk blikt terug. * De band Nits viert hun 50-jarig jubileum met een nieuw album en een tour. Ze vertelln erover. * Tim Huijser blikt terug op zijn deelname aan Heel Holland Bakt. Hij staat in de keuken om iets lekkers te maken. * Ellen Deckwitz kijkt uit naar Internationale Gedichtendag en neemt ons mee in de wereld van de mooie gedichten en poetische wetenswaardigheden.
In het Kröller-Müller Museum is de nieuwe tentoonstelling 'Door de bomen het bos' te zien, waarin vier kunstenaars in hun werk op verschillende manieren naar de verhouding tussen mens en natuur kijken. Museumdirecteur Benno Tempel vertelt erover. * Hoe groot is de kans dat je een depressie erft wanneer het al een paar generaties in de familie bestaat? Robin van den Maagdenberg schreef het boek Niemand wilde hier zijn. * Susan Veninga stond in de finale van Heel Holland Bakt. Ze blikt terug op haar deelname en maakt wat lekkers in de keuken. * Numidia is binnenkort op tv te zien in haar eigen muziekspecial. Om dat te vieren treedt ze hier op.
De winnaar van Heel Holland Bakt, Aruna Sitaram, blikt terug op haar deelname. * We maken de nieuwe presentator van De Rijdende Rechter bekend. * 1 januari wordt het grootste oorlogsarchief van Nederland openbaar. Wat betekent dit voor nabestaanden van 'foute' Nederlanders? In het programma 'Dit is de kwestie' probeert presentator Margje Fikse er een antwoord op te vinden. * Hollywood-regisseur Oliver Stone was in Nederland voor de première van de film Nuclear Now. René Mioch sprak hem. * Trijntje Oosterhuis beloofde haar vader om zijn muzikale nalatenschap voort te zetten. Met Pasen staat ze in de Dominicuskerk in Amsterdam met zijn nummers.
Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.
In het nieuwe tv-programma Earth Challenge maakt Klaas van Kruistum een tijdreis van ruim veertien miljard jaar. Hij wordt bijgestaan door een team experts, waaronder Melanie During. * Wilma van den Bosch tekende in haar carrière meer dan duizend pagina's voor Donald Duck en heeft onder meer een prestigieuze oeuvreprijs voor stripmakers gewonnen. * Robèrt van Beckhoven blikt vooruit op de spannende finale van Heel Holland Bakt. * Er loopt een rechtszaak tegen vier nep-bankmedewerkers die meer dan 70 slachtoffers maakten. Rutger Jeuken van het OM praat ons bij. * Dennis van Aarssen treedt op met een van zijn nieuw uitgebrachte liefdesliedjes.
In De bijbel van de Spaanse keuken neemt Raquel Palla Lorden je mee op een culinaire rondreis door het land van haar vader. In onze keuken maakt ze een van de gerechten uit haar nieuwe boek. * Kees Boonman praat ons bij over het formatieproces. Gaat formateur Kim Putters resultaat boeken? * Josine Droogendijk praat ons bij over Koningsdag: het programma in Emmen gaat namelijk gepresenteerd worden. * De band Venice viert haar 20-jarig bestaan met een nieuw album en een nieuwe tournee. Ze treden op.